Reply To: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Astrologija, tranziti planetov, vplivi,.. Reply To: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

#27022
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote: Mitologija je zanimiva zadeva ja, ko gre za razumevanje astroloških vplivov.

Jupiter seveda ni Dioniz, se pa astrološko pri Jupitru skuša poudariti njegovo bonvivansko naravo – ki je sicer značilna tudi za rimskega Jupitra, ampak še bolj za rimskega Dioniza.

Mimogrede, Cerera (astološko Ceres) je Jupitrova sestra, hčerka Kronosa (Saturna), tako kot Jupiter.

Men se zdi, da so Rimljani prevzeli Dioniza prav zaradi orgij. Včasih so bile namreč orgije pri njih nekaj normalnega (pri Grkih pa po mojem nikoli). In “zaščitnik” orgij je bil Bakhus. To je postala tradicija in “arhetipska resnica””. In ko je enkrat senat orgije prepovedal, je bilo najbolj enostavno privržence Bakhusa preganjati, uvesti pa Dioniza, z vsemi atributi, ki jih je imel tudi Bakhus, z izjemo orgij.

Ceres wrote:
Ko astrološko odgovarjamo na vprašanje KDO, je odgovor v planetih, ko pa na vprašanje KAKO, so pa odgovor znamenja. In strelec (katerega vladar je Jupiter) predstavlja veselje, inteligenco, izobrazbo, velikodušnost, potovanja, iskanje višje resnice, hedonizem … pa tudi razpuščenost, neodgovornost, lenobo, umazanost… v negativnem smislu ga simbolizira debel, zapit, umazan, visoko izobražen profesor, filozof, ki pije, razmetava denar na mladenkah, uživa in je izgubil dobro mero. V pozitivnem smislu pa gre za vse lepe lastnosti, ki jih predstavlja strelec.

Ko planeti prehajajo med znamenji, se kar precej čuti sprememba energije (astrološko je sicer nebo razdeljeno tako, da vsakemu znamenju pripada 30 stopinj od 360, na nebu pa to seveda ni čisto tako…jaz vedno bolj zato pogledam stopinjo, pa nebo v naravi, pa vpliv fiksnih zvezd….). No, najbolj naj bi se ta sprememba čutila ravno na prehodu iz škorpijona v strelca – kot prehod iz podzemlja na svetlobo.

Mimogrede, od 15. stopinje tehnice do 15. stopinje škorpijona naj bi bil pas najbolj negativne energije, zvezd z najnižjo vibracijo z izjemo Spice na 23. stopinji tehnice, ki je svetla točka v tem pasu.

Ful dobr …

Lepo je če deliš