Reply To: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Astrologija, tranziti planetov, vplivi,.. Reply To: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

#27185
glas
Participant

Ceres wrote:
Ne da se torej čisto iz prve roke rečt, kako se bo odrazil nek aspekt Satruna. Npr. aspekt med Venero in Satrunom lahko prinese konec veze, ohladitev, lahko pa celo začetek nečesa, formalno potrditev veze. Vse je odvisno od tega, kaj ima Kronos napisano v tvoji osebni bilanci. BTW – mene je lepo prizemljil, ko mi je šel čez Sonce – majku mu….. zdaj mi pa prihaja na vladarja ascedenta in potem na ascedent – v najboljši simboliki se mi to lahko odrazi tako, da bom shujšala (on krči, Jupiter razširja). Ampak ker gre za Saturna, se mi to lahko zgodi zato, ker za burek ne bom imela.

Ko berem vse te varinate, kaj vse vpliva na ”nek aspekt” se spomnim ko sem prvič v življenju prebral nekaj na temo astrologije in me je kar odbilo.. Ker prvo se mi je skzi zdelo, da imam lastnosti vseh znakov, pa še taka mineštra se mi je vse skupaj zdela, da se mi res ni ljubilo s tem ukvarjat.. In sem se odločil, da bo direktna izkušnja (kar se misli dogajati) v življenju kar dovolj in da bom probal izmojstriti izkušnjo in kasneje sestavil ta mozaik, ki ga že vnaprej opisuje astrologija..
Mi pa je vseeno vedno bilo zanimivo, če mi je kdo (ki se mu je dalo leta in leta vložiti v študiji teh aspektov), da mi kake krajše zaključke pove..
To je tako kot v šoli, ko ne prebereš knjige, pol pa samo od sošolca njegovo obnovo prepišeš in ti je to dovolj.. Itak si zvedel za kaj se je šlo in kaj je bilo kao bistvo knjige..
Dobra ta fora o prizemljevanju.. Saj te je v pravo smer, koliko te je pač moč zaznavati, čez pisanje na forumu..

ozelot wrote:
Enkrat smo imeli s Germainom neke serije in v enem delu je bil naslov “Odnos s samim sabo” no in je takoj na začetku povedal da nismo ločeni od sebe in je tak odnos nemogoče imeti. Bom poslušal posnetek če ga najdem pa bom povedal kaj je bilo v nadaljevanju.

Ja moraš si sestaviti različne infote in jih postaviti vsakega tja kamor sodi, nato se ti ne tepejo več med sabo..
Iz najvišjega vidika samega sebe, si skozi ta neločljiva prisotnot in razsežnost, ki jo lahko rečeš tudi Vseprisotnost.. Ampak samo malo nižji vidik samega sebe pa se razdeli na bitja, na delčke, tudi na ralične lastnosti in težnje v enem samem človeku, mi smo pa recimo še v svetu, kjer vlada močna iluzija ločenosti, amapk ravno zato, da se lahko izkusi interakcijo vseh delčkov, svojega originalnega Bitja, v interakciji med sabo..
In ti odnosi / relacije z ”samima sabo” ti pomagajo da v polnosti spoznavaš vsako lastnost, vsako kvaliteto, vsak delček, ki si ga postavil sem v to realnost kot neko (samostojno) enoto in še najbolje to lahko izkusiš, če te različne vidike pošlješ, da imajo interakcijo med sabo..
Na ta način se lahko popolnoma spoznaš.. In to je potem odnos ”samega do sebe”.. Ko se v ločenosti bitja in vidiki čez individulanost srečujejo z drugimi, na višji ravni pa lahko hkrati opazuješ, sam sebe, kako se popolnoma razgališ in pokažeš kot to kar si samemi sebi ali Sebi.
Čeprav tvoj pravi Jaz nima nobene odnosa, ampak je le Vseobstoj, in to je dovolj..
Odvisno katero plast sebe opazuješ trenutno.. tako so potem tudi izjave o tem kaj mi ”smo” različne.. Jaz opazujem vse ravni hkrati in potem lahko govorim ta trenutek govorim iz ene ravni, že naslednjega pa čist iz druge.. in za nekoga sem lahko kaj hitro kontradiktoren, za nekoga, ki pa razume kako in od kod delujem, pa sem čisto razmljiv in prebavljiv..

Nataša wrote:
Vem, kako je, ko te Saturn začne mleti, prati, stiskati in lomiti, dokler te na koncu kot staro cunjo ne odvrže iz svoje centrifuge, ko rabiš še nekaj let, da razumeš, kaj se ti je zgodilo in se začneš počasi spet sestavljati. Vendar če zdaj gledam nazaj, je bilo to potrebno, da sem lahko odvrgla staro in začela hoditi po svoji poti. Odvzeto mi ni bilo prav nič od tistega, kar je bilo kaj vredno, čeprav sem takrat mislila drugače. Na točki, na kateri sem zdaj, dobro razumem, da Saturnov princip ni nekaj, kar pride od zunaj, kot se to pogosto opisuje. To je moja energija, energija, ki sem jo nepredelano pustila za seboj v različnih življenjih ali kvantnih realnostih, in se je trenutno aktivirala, da se lahko duša z njeno pomočjo osvobodi in razvija točno v tisto smer, ki si jo je zadala. Mislim, da je večinoma povezana z rigidnostjo, ki je posledica zastale energije in nezmožnosti spustiti stvari skozi sebe.
Včasih pri teh astroloških razlagah pogrešam vidik učenja duše. Duša ima ravno tako svoje cilje, je pa res, da je treba velikokrat zelo globoko zakopati vase, da spoznaš, kaj se želi naučiti. 

Meni je tudi ta pogled najbolj domač..
Jaz sem v prvi fazi prepozanavnja tega mletja zaznaval nemoč, obup in nisem vedel če je možno to sploh preživeti.. če pa čpreživiš, lahko čez par let odkriješ, kaj ti je pa to mletje posledično odprlo (nekje drugje), in ti je všeč.. nato lahko začneš sam motivirati ta vidik, ker kljub mletju in neznostnostjo (ki hodi v ospredju), ja nato tisto kar pride odzadaj kot ”stranski produkt” tako vredno, da bi dal vse, da bi tega dobil še več.. Tako lahko postaneš še mazohist do nekaterih delov sebe, ampak tudi to ne deluje predolgo, če hočeš forsirat.. Na koncu ugotoviš, kaj je prava mera in točno kako se prepuščati, da te vodi (da si voden) čez vso barvno paleto vseh svojih vidikov..
In ko te vidike prepustiš, da se prelivajo sami skozi svojo naravno kolesje (ki je že ustvarjeno), lahko bolj in bolj izkušaš pridih svojih Višjih vidikov ali izkušnjo lastne duše ..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”