Reply To: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Astrologija, tranziti planetov, vplivi,.. Reply To: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

#27030
Ceres
Participant

Sabina wrote: Hvala Voice Smile

Mene pa neki zanima….. kako je s tem, če nimaš nobenega ognja v natalni karti? Kaj to pomeni pravzaprav? In pa- kako to lahko korigiraš?
(Ceres?)
Hvala lepa že vnaprej :)

Vsak element seveda predstvlja v osebnosti neko energijo in s tem vprašanjem sem se tudi jaz ukvarjala, ker pa v svojem chartu nimam niti enega planeta, niti kotne točke v vodnem znamenju. Drži, da ne maram čustvenih dram oz. ljudi, ki jih delajo, da me opisujejo, da imam čustva na vrvici itd. ampak to bolj pripisujem Luni v devici. Po drugi strani pa mislim, da čustva zelo dobro razpoznam, pa tudi mislim, da nisem brez čustvene inteligence (ta dela največ težav ljudem z slabo postavljeno Luno v ovnu).

Nekoč sem brala, da se seveda pomanjkanje elementa v osebnosti močno pozna, npr. če ni ognja, ni realizacije, življenjskega navdušenja, če ni vode, ni čustvenega doživljanja, če ni zemlje, ni prizemljenosti, občutka stabilnosti, sposobnosti materializacije in če ni zraka, ni inteligence, nesposobnost prepoznavanja informacij itd. Po drugi strani pa se spomnim enega članka, ki je astrološko analiziral ljudi z ekstremnimi dosežki v življenju in pri njih so ugotovili nekaj zelo zanimivega: npr. Bill Gates nima niti enega planeta v zemeljskih znamenjih – pa je kljub temu materializiral ideje zelo dobro. In še nekaj takih primerov. Članek zaključuje, da se včasih lahko potem izrazi ekstrem v drugo stran. Kot primer 29. stopinje (ki jo je dobro analiziral naš astrolog Bern Jurečič), ko naj bi znamenje že popolnoma popustilo svojo značilnost, pa se opaža ravno pri aktivnih 29. stopinjah, kot da na koncu še maksimalno izstisne vse, kar je v znamenju, ki ga zapušča. Poznam tudi človeka brez točke, planeta… v zračnih znamenjih. Sicer je res naporen, fiksen… za popiz…., včasih v kakšni debati dobim občutek, da je robot…. ampak dela pa na področju informatike in je na tem delu pravzaprav genialen – pa točno informatika bi potrebovala zelo veliko elementa zraka.

Skratka….. ne vem, če občutiš pomanjkanje volje v lajfu (zaradi manka ognja), ali npr. celo nagnjenost k depresiji (samo za to bi potrebovala še druge aspekte)…. in ko sprašuješ, kako se to korigira, je moj odgovor (ampak to je moj lasten odgovor, in nima veze z astrologijo) – tako, da to ozavestiš. Ko ozavestiš… si v celem prostoru različic, ne glede na svojo natalno karto, itak lahko izbereš energijo, za katero misliš, da jo potrebuješ. Samo v tem je zame cel smisel astrološke analize – ne pa v kakšnem fatalizmu v smislu, tak sem in zato ker sem tak, se ne morem spremeniti.

Lepo je če deliš