Reply To: Alternativni viri energije

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Alternativni viri energije Reply To: Alternativni viri energije

#23508
glas
Participant

strelka wrote: nima kaj bit , ker sam uporablja električno energijo …

torej ima funkcijo kolektorja pa še sam sebe napaja …
<span style=”font-size: 12px; line-height: 1.4;”>glede sonca …in sončne strani …</span>
<span style=”font-size: 12px; line-height: 1.4;”>pač odvisno od kolektorja , te fotovalke so  sedaj že tako izpopolnjene , da imajo precej višji izkoristek kot so ga imele prve …</span>
Embarrassed
skratka zanimivo …

SCANSUN ne potrebuje napajanja, saj osnovni mehanizem je ta: sončni žarki segrevajo črno podlago v njemo, ta podlaga se zelo segreje in posledično segreje zrak v njemu, ta zrak pa nato skozi luknjo v zidu piha v prostor..
Zdaj ta model ima ta sredinjski sektor, to pa je fotovoltaični del, ki dela tudi elektriko, glih toliko, da lahko poganja še ventilator sam od sebe, to pa zato, ker potem bolj deluje vse skupaj..
Če se kdo odloča za nakup, je najboljše vzeti model, ki zajema zrak iz prostora, ga ogreva v panelu in ga nato spet oddaja nazaj v prostor, tako je učinek gretja veliko boljši, saj zajem zraka iz prostora je že v štartu 20’C in tak topel zrak je lažje ogreti na 40’C ali 50’C, ker če je zajem zraka od zunaj, recimo -5’C-10’C, je za ogrevanje tega zraka porabljeno veliko več energije in je zrak, ki piha nato v prostor znatno hladnejši, kot če je zajem zraka iz prostora..

Vsake toliko me zagrabi, da bi nakupil ene par takih panelov in jih popopal okrog in okrog po fasadi..
Samo pol me ponavadi odklopi, ker me moti ta cena, ker se mi zdi vseeno malo nefer previsoka.. Delno me moti tud omejena funkcionalnost..

Imam pa prijatelja, ki si ga je naredil sam (pravi, da mu ful fajn dela..) samo jaz osebno bi raje bolj tako profi zadevo za sebe, če jo že popam na fasado..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”