Reply To: 2012 –>

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast 2012 –> Reply To: 2012 –>

#8008
tadej pretner
Moderator

glas wrote: Vsekakor ne more nasilen človek skreniti vesoljnega plana, lahko le nevede sodeluje v igri vesolja, ker obstaja vedno še širša slika nevidna igralcem in tudi režiserjem…

Tu je v pitanju eden tistih primerov, ko gre za namero NV polj, človek pa je bolj ali manj le medij, skozi katerega se manifestirajo.

lotus wrote: ha res je zmeraj se vse dogaja po planu tako ali drugače je vse del načrta Wink

durnvalo je v intervjuju omenil da spremembi magnetnega pola sledi kmalu še fizična sprememba polov,tisti krat bo to vidno vsem in nebo več samo “teorija”

To potovanje polov seveda ni sporno, sporna je le lokacija severnega pola (oziroma južnega magnetnega pola, ki se trenutno nahaja na geografskem severu) ob njegovem odkritju. Magnetni poli namreč tudi sicer niso fiksni, ampak potujejo v eliptičnem vzorcu po zemljini površini, največji radij od povprečne lege pa lahko krepko presega 50 km.
Kanadčani, ki so povprečno lego pola določili po prvi svetovni vojni so plasirali podatek, da se je do leta 1998 (v petdesetih letih) premaknil za več kot 250 km proti severozahodu. Podatek iz 2002 pa še pravi, da se premakne za 10 km letno. Kakorkoli – tole daje majčkeno blažjo sliko od tiste v zgornjem linku, bistveno pa ne.
Aja, še to. Laboratorijske simulacije so pokazale, da začneta magnetna pola pred obratom intenzivno “potovati”. A ker smo začeli ta potovanja polov načrtno opazovati šele po II svetovni vojni, znanost na ve zanesljivo, ali je “to že to”, ali ne. Definitivno pa je iz geološke strukture tal videti, da sta se pola v zgodovini obrnila že najmanj osemkrat.

Lepo je če deliš