Recepti

Ta tema vsebuje 62 odgovorov, ima 11 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a  AVATAR 5 let, 6 mesecev nazaj.

  • Avtor
    Prispevki
  • #3632

    Amedea
    Član
    ..

    Obljubila sem vam recept za biskvit s sadjem .Za pripravo potrebujete:

    300-400 g sadja (jagode, češnje…..)

    4-5 jajc (odvisno od velikosti)

    180 g mletega sladkorja

    180 g bele gladke moke

    80 g masla

    1/2 zavitka pecilnega praška

    aroma vanilije

    ščepec soli

    Najprej vključite pečico na 180-200 stopinj celzija.

    Potem stepite sneg iz beljakov, ki ste jim dodali ščepec soli.

    V skledi penasto vmešajte rumenjake, sladkor, maslo in vanilijo, da nastane penasti šodo. Potem med mešanjem dodajte polovico moke (ki ste jo prej zamešali s pecilnim praškom), nato polovico snega iz beljakov, nato drugo polovico moke in na koncu ročno, z metlico vmešate še drugo polovico snega.

    Maso vlijete v pekač (na dnu prekrit s peki papirjem) in nanjo enakomerno potresite sadje ter dajte zadevo čimprej v pečico.

    Za peko je potrebnih približno 50 minut – odvisno tudi od tega, v kakšen pekač ste dali peči (višina).

    M.

    Lepo je če deliš
    #3636

    tadej pretner
    Moderator

    En Bk, ki je bil član pokojnega maat foruma, je enkrat na enem drugem forumu napopal tale recept, ki sem ga sprobal in je ql:

    Skutno pecivo

    Sestavine:
    -3 jajca,
    -9 žlic sladkorja,
    -2 vanilin sladkorja,
    -3 kisle smetane,
    -2 navadna jogurta,
    -50 dag skute,
    -7 žlic moke,
    -1 pecilni prašek.

    Priprava:
    Sladkor, jajca in vanilin sladkor penasto zmiksaš. Pol počas vmešaš kislo smetano, jogurt in skuto. Na konc primešaš še moko in pecilni prašek /in par kapljic ruma al pa tud ne/. Pečeš v na 180 stopinj predogreti pečici 45 minut. Iz pekača streseš na dilo, počakaš da se ohladi, posuješ s štaub cukrom /al pa tud ne/, razrežeš na kocke in voila.

    Lepo je če deliš
    #3639

    Amedea
    Član

    Boga mi, da ne zveni slabo – bomo preizkusili. Thumbs Up

    Lepo je če deliš
    #3641

    tadej pretner
    Moderator

    Amedea wrote: Boga mi, da ne zveni slabo – bomo preizkusili. Thumbs Up

    Aja, še tole bi dodal – tisto ko pravi, da ga iz pekača streseš na dilo, pr men ni funkcioniral. Ga je čist razgonil. Drgač je pa res dobr, sm že večkrat naredil, sam puščam kr v pekaču.

    Lepo je če deliš
    #3642

    Amedea
    Član

    Ma ponavadi je za vsak tak biskvit dobro, da počiva vsaj enih 15 minut…. Ma pri nas potem itak ne ostane dolgo časa, pa če je v pekaču ali izven, he he….

    Lepo je če deliš
    #3656

    pikica52
    Član

    a kdaj zamenjata moko z gresom ?

    jaz običajno in zaenkrat funkcionira, bom probala ob priliki narediti oba recepta z gresom in poročam

    Lepo je če deliš
    #3701

    Amedea
    Član

    pikica52 wrote: a kdaj zamenjata moko z gresom ?

    Uh, to pa še nikoli nisem poskusila.. Kaj pride bolj rahlo?

    Drugače pa: danes sem dala namesto 400 g češenj skoraj 800 g in je pecivo vseeno uspelo. Zaradi nizkega pekača sem pekla samo dobre pol ure. V glavnem – vsi navdušeni. Approve
    Lepo je če deliš

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.