Fenomen gabezove tinkture # 2

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Fenomen gabezove tinkture # 2

Ta tema vsebuje 14 odgovorov, ima 3 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a strelka strelka 6 let, 1 mesec nazaj.

  • Avtor
    Prispevki
  • #9822

    horus
    Participant

    Uradna farmacija je uvrstila gabez kot zdravilno rastlino v kategorijo z oznako Z-zdravila.Torej,zakaj je zdravilnost gabeza in gabezove tinktura-GT tako pomembna,če ga priporočajo farmacevti le za mazanje-dokazano naj bi omogočale sestavine v tej zdravilni rastlini hitrejše celjenje ran-in ne za širšo uporabo,torej tudi za notranjo?Sploh pa GT ne prodajajo v lekarnah in jo izdelujejo za prodajo le v stiški opatiji,pa še ta je sestave 10%korenin gabeza in 90%domačega žganja(ker domače žganje mora biti sestavni del te tinkture).Vse drugo,kar se na trgu prodaja kot GT in je drugačne ali nedoločene sestave,je škodljivo in strupeno za zdravje ljudi.Zagotovo uradna farmacija (in z njo medicina) prikriva podatke (ali pa jih nima) o tem,kako široke možnosti obstajajo pri uporabi GT za zdravljenje neštetih bolezni,saj je to zdravilo povsem naravnega izvora.Naj navedem primer uporabe GT: človeško telo potrebuje za normalno funkcijo prebavnega sistema določeno vsebnost mikroorganizmov v notranjih organih prebavnega trakta in če je PH teh mikroorganizmov porušen-jih je ali premalo,preveč,ali pa jih sploh ni-pride do bolezenskih težav,ki zadevajo ta sistem in je poglavitnega pomena,da sploh smo zdravi,ker to v kasnejši fazi lahko pride do obolenj,ki izvirajo oz. so posledica tega neravnovesja (vse bolezni celotnega prebavnega trakta od ust do zadnjične odprtine).Do porušitve tega PH pa lahko pride zaradi zunanjih vplivov:industrijska hrana,klor in flor v pitni vodi,kozmetika,pretirana higiena,onesnaženost iz okolja.Vsi ti dejavniki vsebujejo kem. el. in spojine,ki so agresivne za telo in presnova telesa jih deloma predela,deloma se nalagajo v telesu-ker se določeni ne razgradijo-vse to pa pomeni velik napor za naše telo in izbruh raznih bolezni v kasnejši fazi,ko je presežena kritična točka.GT ima ob pravilni uporabi(pravilnem doziranju) funkcijo RAZSTRUPLJEVANJA našega telesa vseh teh strupov in posledično uravnava PH faktor mikroorganizmov v prebavnem sistemu našega telesa.Ta znaša 2ml GT/dnevno-za GT koncentracije 50% korenin in 50% domačega žganja.

    Lepo je če deliš
    #9851

    horus
    Participant

    Seveda pa je tudi zelo pomembna pri terapiji z GT pravilna uporaba le-te.Priporočam,da se odmerek 2ml koncentrirane GT vlije v skodelico(odmerek lahko izmerimo s pipeto,na kateri je označena skala v ml),nakar se vanjo vlije čaj-v mojem primeru je to čaj iz koprive-ki je ohlajen cca 1/2h.Terapija naj se izvaja postopoma,najprej 5 dni zapored,torej odmerek 2ml/dan,zatem jo prekinemo in opazujemo svoje telo na morebitno izboljšanje zdravstvenega stanja,nakar jo po potrebi po 2dneh ponovimo,če je to potrebno.Seveda pa tudi to zdravilo ne more narediti čudeža,če sami ne spremenimo način našega prehranjevanja-da z našega jedilnika izključimo vse,kar je kem,dodanega v hrani(izključimo tudi meso,saj tisto,ki ni domačega izvora vsebuje poleg konzervansov tudi umetno hrano in antibiotike(zdravila) s katerimi so pitali to žival na farmi in je zato škodljivo za nas.Torej,če se odločimo razstrupiti svoje telo,moramo prenehati vnašati vanj strupene snovi.Ne morete si misliti,kako malo je proizvodov v naših “navadnih” trgovinah,kateri ne vsebujejo kem.dodatke,niso gensko spremenjenega izvora,ali pa kot npr.sadje in zelenjava-ki so kemično obdelana hrana in zato lahko prestane dolgo transportno pot,dokler ne pride na police naših trgovin.Samo za tisto hrano,ki jo sami lahko pridelamo doma na naraven način,smo lahko prepričani,da je zdrava.”Nezdrava ” hrana je namreč vzrok za številne bolezni moderne dobe-prednjačijo pa vse oblike rakastih obolenj.Mogoče bi bilo potrebno narediti neodvisno raziskavo o zdravilu GT na te bolezni,saj je to zdravilo popolnoma naravnega izvora-ne kot ostala “uradna” zdravila,ki po mojem mnenju prav vsa vsebujejo kem. strupe (npr. indigotin,barvilo) in potemtakem zastrupljajo naše telo,ki je potem še bolj dovzetno za izbruh raznih bolezni.

    Lepo je če deliš
    #10054

    horus
    Participant

    Glede terapije z GT pri sebi moram omeniti tudi,da sem po 2 mescih jemanja odmerka 2ml dnevno šel iz čiste radovednosti na preiskavo krvne slike in urina-tako,za foro-in je le-ta pokazala idealno sliko krvi.Torej,če bi obstajal kakršenkoli strup-ali pa zdravju škodljiva sestavina,ki bi naj bila prisotna v tej rastlini gabezu,kot to zatrjujejo in trobijo “znanstveniki”(uh!kako so pametni,tako zelo,da jim to škodi)-potem bi bila zagotovo kakšna negativna reakcija v mojem telesu.te pa ni niti po 5 (petih)mesecih terapije!Oni sigurno mislijo,da imajo lahko kogarkoli za norca.vendar so preveč proniclijivi,da bi jim lahko jaz nasedel.Zdravstvene težave z zlato žilo,hemeroidi in vnetjem črevesne sluznice pri meni-kar se je vleklo celih 4 leta in je preraslo v kronično obliko pa so,zahvaljujoč terapiji z GT in pa moji lastni dieti,ki sem jo sestavil po svojem opazovanju telesa in ugotovitvah,kaj mi škodi in kaj ne-dokončno IZGINILE!Sicer pa bom s terapijo nadaljeval,ker pač imam namen še naprej razstrupljevati svoje telo-za kar je tudi primerna,po drugi strani pa me zanima-sem pač radoveden-kje je tista kritična točka,ki jo še zmore prenesti moje fizično telo.O tem bom zagotovo poročal-mogoče pa bo to lahko za nekoga koristno-baje je veliko raznoraznih zdravstvenih težav pri ljudeh,ki so povezane s celotnim prebavnim traktom-vključno s črevesjam.Nekdo pač mora enkrat prebiti led in obelodaniti resnična dejstva.

    Lepo je če deliš
    #10268

    horus
    Participant

    Po šestih mesecih terapije z GT ( moja,lastne izdelave je koncentracija 1:2 ; 1 del korenin in 2 dela domačega cca 52% žganja,torej 50% koncentracija.Sitik,ki sodeluje s stiško opatijo,izdeluje GT ,ki je 10% koncentracije ),vmes sem terapijo prekinil za 1 mesec in nato nadaljeval,ker so se zdr. težave povrnile-res pa je,da takrat še nisem ugotovil,kako pomembna je pri tem dieta-saj je v bistvu bila pri meni prehrana poglavitni vzrok za nastanek težav,ki jih nikoli nisem imel za bolezen,sem odmerek GT zmanjšal na 0,7 ml/dan-to traja že 20 dni in je vse v redu in kasneje bom,po opazovanju telesa in svojem občutku odmerek najbrž še zmanjšal na 0,35 ml/dan.Ko sem že pri določanju odmerka in merjenju-bom za lažjo primerjavo navedel,da uporabljam temno stekleničko ( volumen 30ml ),na kateri je na pokrovu pritrjena kapalka,ki jo napolnimo s tekočino s pomočjo gumijastega držala na vrhu in ena polna kapalka oz pipeta meri 0,35ml tekočine ali 25 kapljic.Opažam tudi,da sploh ne pijem več nobene tekočine,razen 7dcl čaja zvečer in količino zaužite hrane sem zmanjšal za 1/2-torej si lahko privoščim manj hrane,a zato bolj kvalitetne oz zdrave,fizične energije pa imam enkrat več kot prej,ko sem se prehranjeval še po “starem”-ko sem jedel vse po vrsti skupaj z vso “kemijo” v hrani.Meso sem čisto izločil iz svojega jedilnika-nadomestek pa so domača kokošja jajca in kvaliteten sir.Enostavno mi telo ne zahteva uživanje mesa in sem se temu prilagodil,čeprav sem vsak dan fizično aktiven.Opažam tudi boljšo prekrvavitev po celem telesu in koža je postala bolj čvrsta-trdnejša sestava kože.Prejšnja leta sem vedno dobil več žuljev na dlaneh pri košnji 1,5h ročno,s koso-zdaj pa po 2h nepretrgane košnje nisem dobil niti enega.Trditev,da mora človek na dan popiti ne vem koliko tekočine,se mi zdi netočna-niti enkrat še nisem dehidriral-logično pa je tudi,če v telo ne vnašaš nobenih strupov,ni potrebno telesu jih izločevati preko znoja in urina.Če pijemo manj tekočine,tudi posledično razbremenimo ledvice-torej jih “šparamo” in ne hodimo več tako pogosto na WC.

    Lepo je če deliš
    #10269

    ozelot
    Participant

    horus wrote: Po šestih mesecih terapije z GT ( moja,lastne izdelave je koncentracija 1:2 ; 1 del korenin in 2 dela domačega cca 52% žganja,torej 50% koncentracija.Sitik,ki sodeluje s stiško opatijo,izdeluje GT ,ki je 10% koncentracije ),vmes sem terapijo prekinil za 1 mesec in nato nadaljeval,ker so se zdr. težave povrnile-res pa je,da takrat še nisem ugotovil,kako pomembna je pri tem dieta-saj je v bistvu bila pri meni prehrana poglavitni vzrok za nastanek težav,ki jih nikoli nisem imel za bolezen,sem odmerek GT zmanjšal na 0,7 ml/dan-to traja že 20 dni in je vse v redu in kasneje bom,po opazovanju telesa in svojem občutku odmerek najbrž še zmanjšal na 0,35 ml/dan.Ko sem že pri določanju odmerka in merjenju-bom za lažjo primerjavo navedel,da uporabljam temno stekleničko ( volumen 30ml ),na kateri je na pokrovu pritrjena kapalka,ki jo napolnimo s tekočino s pomočjo gumijastega držala na vrhu in ena polna kapalka oz pipeta meri 0,35ml tekočine ali 25 kapljic.Opažam tudi,da sploh ne pijem več nobene tekočine,razen 7dcl čaja zvečer in količino zaužite hrane sem zmanjšal za 1/2-torej si lahko privoščim manj hrane,a zato bolj kvalitetne oz zdrave,fizične energije pa imam enkrat več kot prej,ko sem se prehranjeval še po “starem”-ko sem jedel vse po vrsti skupaj z vso “kemijo” v hrani.Meso sem čisto izločil iz svojega jedilnika-nadomestek pa so domača kokošja jajca in kvaliteten sir.Enostavno mi telo ne zahteva uživanje mesa in sem se temu prilagodil,čeprav sem vsak dan fizično aktiven.Opažam tudi boljšo prekrvavitev po celem telesu in koža je postala bolj čvrsta-trdnejša sestava kože.Prejšnja leta sem vedno dobil več žuljev na dlaneh pri košnji 1,5h ročno,s koso-zdaj pa po 2h nepretrgane košnje nisem dobil niti enega.Trditev,da mora človek na dan popiti ne vem koliko tekočine,se mi zdi netočna-niti enkrat še nisem dehidriral-logično pa je tudi,če v telo ne vnašaš nobenih strupov,ni potrebno telesu jih izločevati preko znoja in urina.Če pijemo manj tekočine,tudi posledično razbremenimo ledvice-torej jih “šparamo” in ne hodimo več tako pogosto na WC.

    jajca nadomestek mesu????

    Lepo je če deliš

    Vedno znova vse po starem

    #10270

    horus
    Participant

    Pravzaprav 4 kom vsak drugi dan-dokler se jih ne bom preobjedel-vendar tu govorim o večerji-za kosilo pa itak jem vse brez mesa-raznovrstno hrano ( testenine,ajdova kaša,krompir,zelenjava-pražena ali surova-v obliki solate,rižota z zelenjavo,enolončnice-v bistvu iz stročnic vseh vrst,ribe-postrvi,ki so gojene-morske ribe mi ne dišijo preveč,…) -sicer pa je prekmurska kulinarika zelo pestra,v našem koncu pa je v njej še pridih z Madžarske,jaz temu rečem-veter z vzhoda,ki nam tudi kroji vreme,tako ,da vremenska napoved iz centralne Slovenije za nas ne drži,bolj se zanašamo na tisto iz centralne Madžarske.

    In pa kvaliteten sir-zame je to Nanoški sir-tudi za večerjo.Ko sem sedaj kakih 6 mesecev že na dieti-ne morete si misliti,kako je,če imaš fobijo na vso hrano,ki jo ješ,ker pač ne veš,kako bo reagiralo telo-v mojem primeru črevesje-tako,da se sedaj,ko je zdravje v redu,sploh ne morem “od fobiti” in še vedno v mislih analiziram vsako hrano,ki jo dam v usta,v strahu,kako bo reagiralo telo-in bom najbrž še kar nekaj časa na dieti ( skoraj nič maščob,soli,malo ali skoraj nič sladkorja,od pijače-le čaj,nič “trgovinskega mesa” (saj,če bi mi prijalo,bi si gotovo tu pa tam privoščil kakšno domače meso).Do kosila-ki ga imam doma-ne jem nič (ne zajtrka in ne malice),popoldanska malica pa je lonček kefirja in nato večerja ob 19-20 h.In pa 7dcl čaja iz koprive+odmerek GT.Tako sem se navadil na te enolične večerje,da me to sploh ne moti-zadnjič smo šli skupaj s prijatelji na eno “fancy” večerjo-meso z žara-in se mi je vse zmešalo v drobovju-zato se bom teh zadev odslej raje izogibal-vse preveč maščob zame je na takih pojedinah in pa hrana izvora sumljivega porekla-raznorazni kemični dodatki-aditivi-v njej,kar pa meni niti slučajno ne odgovarja.Raje jem preverjene z moje strani in preizkušene zadeve.
    Lepo je če deliš
    #10271
    strelka
    strelka
    Participant

    Ermm
    tud jajca so beljakovinska hrana, pa siri , mleko , jogurti…živalske beljakovine …tako da imajo s s tem ledvice kar dosti dela.
    Tako da z uživanjem take hrane ne razberemeniš ledvicErmm, ampak prej obremenuješ …

    Lepo je če deliš

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.