Alergija na ADITIVE

Ta tema vsebuje 15 odgovorov, ima 5 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a strelka strelka 6 let, 2 mesecev nazaj.

  • Avtor
    Prispevki
  • #10827

    horus
    Participant

    Pozdravljen ves folk foruma v teh vročinskih pasjih dneh-upam,da se ne znojite preveč,sicer pa nekaj znojenja na leto tu in tam niti ne škodi našemu telesu,še več,celo zelo koristno je za izločanje raznoraznih strupov,kateri so kot kaže,postali neke vrste sestavni del našega telesa.Sicer pa me zanima,ali obstaja v žargonu uradne medicine zdravstvena težava,ki se imenuje : Alergija na ADITIVE ? Mislim,da se me loteva že celih 10 let in komaj sedaj sem ugotovil vzrok za pojavljanje izpuščajev na koži ( zg. stran na dlaneh,največkrat na levi roki in na podplatih obeh nog ) v obliki pik,ki so srbečega značaja in če jih predreš,se pocedi vodena tekočina,kar povzroča širjenje le-teh,na kratko : zoprna nevšečnost.Pa sem šel k zdravniku,ki mi je predpisal neko žavbo,ki ni dala od sebe nobenega efekta,sicer pa je dohtar ugotavljal,da je problem v dotiku z okoljem in ne v telesu ( ??? ).Analiziral sem se,s čim se sploh prehranjujem-to mi je prišlo v navado,ker se samoopazujem že od novega leta dalje,ko sem se zavestno odločil za : Dieto na ADITIVE-poleg tega spada sem še zmanjšanje soli in maščob ter kisa v prehrani na minimum,s poglavitnim namenom,da sam kar se da maximalno izvajam na sebi razstrupljevanje telesa.In kot rezultat vsega tega po 8 mesecih take diete : izpuščaji so izginili dokončno in se več ne pojavljajo ( baje naj bi bile neke glivice ); ozdravil sem kronično zdravstveno težavo ( 3 v 1 ),ki se je vlekla 5 let-zlata žila,hemeroidi in vnetje sluznice debelega črevesa; krvni pritisk,ki je bil celo moje življenje nizek,se je uravnovesil; sem na idealni telesni teži; moja krvna slika je idealna-po evropskih standardih; popravil se mi je vid za 50% ( ? ); imam za 100% več življenjske energije,kot prej,celo več kot pri 20ih letih-štejem jih 46-sem spada tudi spolna.Mislim,da bom še naprej izvajal tovrstno dieto-saj se enostavno fajn počutim,da omenim še počutje žene.Sicer pa so pasji dnevi mimo ( zvezda Sirius ni več v liniji s soncem,glede na Zemljo ) in se obeta ohladitev,po moje,kar občutna in boste vsi zato vnaprej lažje dihali.Mene sicer ta vročina niti ne moti preveč,bi rekel celo,da mi paše-si pač omislim siesto vsak dan.Kar pa je tudi v redu-se pač prilagodim.

    Lepo je če deliš
    #10861
    strelka
    strelka
    Participant

    horus …kaj ti žena kuha …najbrž ima kar problemčke, najti čist neoporečno hrano …Wink, tud če jo sama pridelujeta.

    strelka2011-09-01 23:14:37

    Lepo je če deliš
    #10863

    tadej pretner
    Moderator

    Ne mislim sicer razpravljati o alergijah na aditive, me pa par stvari zanima in bom vesel, če me kdo razsvetli:

    – Domači paradižnik je razmeroma mehak že takrat, ko sploh e ni popolnoma zrel. Kupljen (tudi Slovenski) pa je popolnoma rdeč in trd kot zverina – trd ostane sila dolgo. Kaj naredijo, da je temu tako?
    – Domača solata uvene v dobrem dnevu, kupljena pa deluje sveže ves teden. S čim jo “preparirajo”?
    – Pred parimi dnevi sem kupil kilogram zamrznjenih lignjev (originalno pakiranje). Danes sem jih dal pol kile tajati in na vrečki opazim napis: 10 % zaščitne glazure. Za kakno zaščitno glazuro gre?

    zvedavi Pretnerček

    Lepo je če deliš
    #10864

    Cica
    Član

    tadej pretner wrote: Ne mislim sicer razpravljati o alergijah na aditive, me pa par stvari zanima in bom vesel, če me kdo razsvetli:

    – Domači paradižnik je razmeroma mehak že takrat, ko sploh e ni popolnoma zrel. Kupljen (tudi Slovenski) pa je popolnoma rdeč in trd kot zverina – trd ostane sila dolgo. Kaj naredijo, da je temu tako?
    – Domača solata uvene v dobrem dnevu, kupljena pa deluje sveže ves teden. S čim jo “preparirajo”?
    – Pred parimi dnevi sem kupil kilogram zamrznjenih lignjev (originalno pakiranje). Danes sem jih dal pol kile tajati in na vrečki opazim napis: 10 % zaščitne glazure. Za kakno zaščitno glazuro gre?

    zvedavi Pretnerček

    Mogoč boljš, da ne veš Unhappy
    Solata iz trgovinskih centrov itak ne vidi zemlje, vse zraste v bazenih z vodo + kemija…”Plastične so že solate…”

    Lepo je če deliš
    #10865
    strelka
    strelka
    Participant

    zanimivo …cica bi bila vesela če kakšen link podaš ….da vidim kako to izgleda…( če je kakšna slikca morda)

    drugače pa ne vem kaj ravno uporabijo ….jih pa vsekakor z enimi škropivi za ohranjanje svežine.
    Pa še zelenjavo tudi barvajo …npr solato, da je bolj lepo zelena..itd itd .
    Sama sem pa bila čist paf …ja tud je bil paradižnik …kupljen v trgovskemu centru ne domačem ..ampak nemškem ..paradjaz je bil poreklo nizozemska …ta paradajz je zdržal neverjetno dolgo ….sploh ni postal mehek in sploh ni začel gniti…
    najbolj pa me je presenetilo to ….da sem ga po res dolgem času ( vsak normalen paradajz bi že zgnil ) prerezala …in kaj sem vidla v notranjosti je imel kalčke…in to cel kup …( kaj je to nagravžno izgledaloEmbarrassed)
    Ravno tak primer je bila rdeča paprika …kupljena zopet v istem tujem trgovskem centru ..za eksperimentBig smile ravno tako življenjska doba …fuuuul dolga …paprika sploh ni ovenela , kot bi vsaka navadna …ampak ko sem jo za fora probala …fuj je imela ogabe okus ….
    Špricajo in preparirajo ….samo s čim točno pa ne bi vedela…

    Kar je predpisano je edino …da je lupina agrumov preparirana …in ni užitna. to mora tudi biti označeno , napisano na vidnem mestu …ker je taka lupina strupenaSmile.

    strelka2011-09-02 21:24:49

    Lepo je če deliš
    #10867

    anja
    Član

    Ja,…gensko modificirana hrana, pa gojena v nenaravnih pogojih, obdelana s takimi in drugačnimi snovmi, obsevana,…Confused

    Lepo je če deliš
    #10869

    horus
    Participant

    Saj,ko gre pri vsej tej kemično preparirani-tudi proizvedeni in obdelani z aditivi-hrani in je,tako kot na primer na mojem primeru-“samo” za alergijo-kar naj bi z zdravstvenega vidika ne bilo nič “resnega”-le nevšečnost manjšega obsega,kar naj ne bi bila bolezen (sicer pa me zanima,ali uradna medicina sploh klasificira pojme,kaj je bolezen in kaj ne ? ) – vse skupaj,kar se tiče splošnega zdravja,še kar gre.Kaj pa recimo,da ti potem,ko se leta dolgo nevede filaš s to kemijo,nek specialist za tovrstne preiskave oznani,da se je pri tebi pojavilo rakavo obolenje ? Mislim,da tu vsekakor obstaja določena povezava-jaz pa razmišljam malo dlje in ničesar ne prepuščam takim negativnim presenečenjem in zato sem se odločil za preventivo,kar je vsekakor bolje od zdravljenja,pa naj si gre za kakršno koli bolezen.In kaj sploh lahko jem ? Do kosila-nič,razen domači sok ( iz bezgovih jagod ali pa iz hrušk z domačega vrta ); za kosilo razne prikuhe,sestavine pa kar se da domače,ali pa z bližnje kmetije-krompir,jajca,fižol-imamo svoj vrt,kjer je letos povrtnina dobro uspevala (paradajz,kumare,blitva,solata,paprika,…)-meso ( jaz ) pojem samo domačega izvora in še to zelo redko;za večerjo 4 jajca na oko in 2 kosa belega ( nebarvanega ) kruha in domača marmelada iz hrušk ( prava bomba,saj vsebuje le čežano iz hrušk + pečke ( pektin ) + sladkor in je dobra za prebavo ) ali pa naslednji dan skuta + malo iste marmelade,pred tem pa naraven sir z izpod Nanosa in 2 kosa kruha.Precej enolična zadeva,ampak sem se že navadil-nekako ob 16h pa spijem lonček kefirja.Moram tudi omeniti 7dcl zeliščnega čaj,ki ga spijem takoj zjutraj in pozno zvečer,brez dodatkov.Praktično ne čutim nobene potrebe po pitju tekočine čez dan,saj so vse jedi minimalno oslajene (sol brez joda,naravna),z malo rastlinskih maščob ( olivno olje,hladno stiskano,nič kisa ).Vodo pa si tudi za čaj in redčenje domačega soka kupujem “ustekleničeno” in ne “uplasteničeno”,kot to počnejo mnogi,je pa tu velika razlika.Po 6 mesecih takega prehranjevanja mi še na misel ne pride,da bi se vrnil na stari način,nekako se je vse to že zakoreninilo v moji zavesti in pa,kar je najbolj pomembno-fajn se počutim.

    Lepo je če deliš

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.