Reply To: Odnos med znanostjo religijo in magijo

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnos med znanostjo religijo in magijo Reply To: Odnos med znanostjo religijo in magijo

#28955

tadej pretner
Moderator

ozelot wrote:

Pa ti to veš ali si samo slišal od nekoga? Jaz sem namreč slišal od nekoga ki se je ukvarjal z magijo…no predvsem odpravljanjem magičnih zadev, ki je rekel da če koga prekolneš ni vse skup nič. In da vse vklučno z črno magijo te inficira le toliko kolikor nek tvoj del ali delček verjame da te lahko. Ko odstraniš vsa ta prepričanja da si potencialno ogrožen iz vseh ravni potem enostavno nisi več ogrožen. To je če mene vprašaš podobno ali sorodno kot s kreiranjem realnosti. Realnost posameznika je osnovana na podlagi njegovih prepričanj. Zavednih in nezavednih. Torej če v sebi nimaš nobenega vidnega ali skritega prepričanja da si ogrožen potem se grožnja v tvoji realnosti nikakor ne more pojaviti.

Najprej en primer:
V nekem kraju, kjer sem včasih živel, je ena stara vila, katere prva lastnica je bankrotirala. Ko je zapuščala vilo in hodila ob vozu, na katerem so bile njene stvari, se je obrnila in preklela vse bodoče lastnike te vile. In kaj se je potem dogajalo – ti bodoči lastniki so končevali v zaporu, mladi umirali ipd.

Franz Bardon v eni svojih knjig opisuje prav tehniko kreacije entitete, ki jo potem “vstaviš” v sistem pač nekoga. Ko nekoga iskreno prekolneš je prisotna močna čustvena energija in namera, tako da sta izpolnjena dva glavna pogoja za spontano kreacijo nečesa podobnega, kot opisuje Bardon.

Si pomislil, kako je pri vstopu raznih entitet v naš sistem? Se jih moraš bati, da pridejo? Seveda ne. Dovolj je, da imaš takšne in drugačne podzavestne strahove in prepričanja.

Res pa je, da si lahko takrat, ko ohranjaš pozornost na praznino in si popolnoma zavesten, povsem varen pred takšnimi in drugačnimi napadi. A kdo je ves čas zavesten in prisoten? Po B. Liptonu je povprečen človek “prisoten” le v 5% vseh svojih interakcij z okoljem.

Sicer pa je magija širok pojem. Dobri poznavalci magije so snovalci reklam, ki te recimo “prisilijo”, da kupiš proizvod, ki ga sploh ne rabišLOL

tadej pretner2015-05-22 22:15:59

Lepo je če deliš