Reply To: Odnos med znanostjo religijo in magijo

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnos med znanostjo religijo in magijo Reply To: Odnos med znanostjo religijo in magijo

#28971

tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Še vedno sem pri preklinjanju ljudi. Če bi to držalo potem bi bili že vsi prekleti ker slej ko prej od vsake družine nekdo naleti na nekoga ki je nadvse jezen in preklinja vsepovprek. Ljudje pa sigurno imamo neko imuniteto na tem področju tako da se nam s temi stvarmi niti ubadati ni treba. To da ena družina pomre od raznih nezgod ali bolezni ni nujno od prekletstva. Družinska karma ali kak drug kolektivni plan..kdo ve.

Predvsem opazi dikcijo – da do tega lahko pride, ne da do tega redno prihaja. Ob določenih primerih, ko ima zadeva dovolj naboja, se to res lahko zgodi, ne gre pa za stvar, ki jo lahko narediš kadarkoli oziroma ki je lahko kadarkoli ponovljiva.

Dva sorodna primera: Nekoč smo v nekem lokalu popivali, zado sem vedno pogosteje hodil na wc. Klima tam je ropotala in mi je šla vedno bolj na jetra. Ko sem enkrat spet prišel na wc, sem jo pogledal in proti njej z dlanjo “porinil” vijoličasto svetlobo. V momentu je crknila. Resume: na ta način Lahko “pokvariš” klimo, ne gre pa za stvar, ki bi bila ponovljiva, kadarkoli se mi zazdi. Mora torej biti pravi trenutek, okoliščine in razpoloženje.

Podoben primer: Nekoč sem za mizo sedel z eno bejbo in ji govoril ene zajebane, čustvene nabite stvari. Na mizi je bil prazen kozarec, ki je med mojim govorjenjem preprosto razpadel (počil in padel narazen). Tudi pri tem gre za stvar, ki je ne moreš kar tako ponoviti.

Lepo je če deliš